Labels

6. huhtikuuta 2014

Jälki 001

Löysin blogin missä oli tosi hyvät ja kattavat ohjeet kuinka metsäjälki tehdään. Ja erinomaisia vinkkejä aloittelijalle muutoinkin. Tästä innostuneena otin tekstin talteen, mutta en sivua.. Olisi pitänyt säästää koko blogin osoite, mutta etsin sen uudelleen ja linkkaan meidän linkkeihin.

Tein siis paripäivää sitten ensimmäisen hyvin hyvin lyhyen ja helpon jäljen Piikalle metsään. Maasto oli helppo ja jälki oikeasti lyhyt. Noin 15 lyhyttä askelta. Jälki oli iältään noin vartin vanha ja täysin suora. Tämän oli tarkoitus olla sellainen kokeilu kuinka paljon meillä on vielä opiskeltavaa asioiden kanssa ennen kuin aletaan miettimään enemmän. Olen tuolle tehnyt namiruutuja erikokoisena ja sieltä etsii hyvin joten siksi uskalsin jälkeä kokeilla.

Hain Piikan ja hieman ennen jälkeä puin sille valjaat päälle. Olen valjaita pitänyt silloinkin kun namiruutua ollaan tehty jotta yhdistää valjaat työn tekoon. Tehosi taas ja nenä meni heti maahan ja pennusta tuli oitis keskittyväisempi. Näytin jäljen alun ja annoin käskyn "jälki" halusin antaa Piikalle mahdollisuuden ajatella itse joten en puuttunut heti asiaan. Käänsin hetkeksi katseeni pois ja siinnä kohtaa pentu alkoi jo edetä jäljellä. Se meni suoraan ilman keskeytystä jäljen päähän josta söi namit. Matkalla olleet meni naamariin kuin pöly imuriin! Olin yllättynyt positiivisesti, että lähti tuollaisella tyylillä ITSE etenemään eikä pyörinyt ympyrää/neliötä ja vain toohaten etsinyt nameja. Ehkä tuosta vielä saadaan ihan hyvä jälki piski treeniä treeniä ja aikaa niin se näkyy miten meidän käy. Ei ainakaan näin mejää harrastaneelle ihmiselle jäänyt yhtään paska maku tästä lyhyestä treenistä suuhun. Eikun uutta jälkeä tekemään ja ruutua suurentamaan!


Tänään tulee vielä uusi kehityskuva jahka tuo kuivuu ensin. Miten voi olla mahdollista, että koira kastuu ja kurastuu kun ulkona on satanut vettä? Mittaus on jo suoritettu ja meinasi itku tulla meinaan omistajalla mihin se  mun noin 30cm pentu on oikein hävinnyt?!? Meinaan säkä on noin 46,5cm!!

Tein nyt tunnisteisiin oman kohdan toko treeneille ja jälki treeneille. Treenit osion alta löytyy kaikki jutut mikä liittyy koulutukseen ja treenaamiseen sit on nuo erilliset helpottamaan hakemista.

Forest track. The first time, about 15 paces, straight track, about 15 minutes old. Piika proceeded independently and well!



2 kommenttia:

  1. Jälki on kyllä tosi kivaa. Laitoitko namin jokaiselle askelelle? Itsekin tein namijälkiä viime kesänä Kiiran kanssa ja nyt ollaan päästy ihan kurssille asti. :)

    VastaaPoista
  2. Pistin jokaiseen askeleeseen namin. Kun ei tosiaan olla jälkeä aikaisemmin tehty ja pidin pentuani tyhmempänä kuin se selvästi on :D Haaveissa olisi myös kurssille päästä, mutta meinasin kyllä,että menisin itse ensin kuuntelemaan ja katsomaan kun tuo on kuitenkin niin kersa vielä.

    VastaaPoista

 

Kävijät

Seuraa meitä!

About

Krokasmedens Cindarella "Piika"

SE14632/2014

Belgianpaimenkoira malinois

30.12.2013

malinois[@]trindys.net

Terveys
Silmät: PRA 10/2015